Single Blog Title

This is a single blog caption

Yangın Sigortası Hangi Durumları Kapsar?

Yangın sigortası, öncellikle öze ve ticari olarak uygulanan poliçe düzenlemesine sahiptir. Dışarından gelen ve içeriden gelen nedenlere göre yangının iş, konut, hareketli bina veya araziye zarar vermesi mal varlığının zarar görmesi durumunda maddi güvence sağlamak için önemlidir. Sigorta yangının çıkma nedenine göre zararı karşılar.

  • Kişinin kendi çıkardığı yangını ve hatalı olduğu yangıları karşılamamaktadır.
  • Özel ve ticari sigorta bedeli değişiklik gösterebilir.
  • Dış nedenler, doğal afetler, yıldırım, infilak ve binada çıkan başka bir yangın sıçraması da olabilmektedir.
  • İç nedenler makine arızası, tesisat arızası, elektrik ve doğalgaz kaçaklarına göre değişmektedir.

Yangın Sigortası

Yangın iç ve dış nedenlerden kaynaklı, kişinin mal ve can kaybına neden olduğu takdirde yangın sigortası poliçesi devreye girmektedir. Doğal afetlerden kaynaklanan hasarların zararının karşılanması, kişinin sağlık ve mal zararının telafi edilmesi için sigorta önemli bir sürece tabii tutulur. Konut, iş, hareketli bina, otel ve benzeri yaşam alanları için sigorta tazminat davası ve sonrası için kurtarıcı olabilmektedir.

Yangın Sigortası Neden Önemlidir?

Sigorta, yangın sonrası mal varlığını kaybeden kişinin maddi olarak destek almasını sağlamaktadır. Sigorta sözleşmesi kapsamında, kişinin yangında zarar görmesi durumunda sağlığı içinde hastane masraflarının karşılanması, mal varlığını geri alabilmesini sağlayacak yönetmelikler uygular.

Aynı zamanda sigorta, yangının yaşanmaması için de uyarıcı niteliktedir. Deprem ve benzeri durumlarda yaşanan yangınlarda da yaşam alanının veya iş yerinin onarımında fiziki hasarların giderilmesinde destek olacaktır.

Yangın Sigortası Teminatı Nedir, Neleri Kapsar?

Yangın sigortası teminatı, yangının nedenine dayalı sigortalı malların masraflarının karşılanmasını kapsar. Yıldırım düşmesi, doğal afet sonucu yangın çıkması ya da doğalgaz kaçaklarına göre maddi zararın güvencesini vermektedir. Ana teminat öğelerine göre infilak durumlarında da meydana gelen zararları karşılayacaktır.

Maddi ve manevi zararların karşılanması, kişinin yangın sonrası güvencede hissetmesini sağlayacak sigorta bedeli, kayıp mal tüzüğüne göre incelenir. Yangının nedenine bakılarak, kişinin ev, iş yeri ve yaşam alanındaki hasarının karşılanmasında sözleşme maddeleri ve poliçe teminatının içerdiği durumlar devreye girer. Doğal afet ve infilak durumlarına göre özel ya da ticari sözleşme hususları dikkate alınır.

İletişim İçin Av.Ferhat Kule’ye Ulaşabilirsiniz;İletişim

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button