Single Blog Title

This is a single blog caption

Trafik Kazası Yaralamalı Davalarda Ne Kadar Tazminat Ödenir?

Trafik kazasında, karşı tarafın işgücü kaybı ve aylık gelirini kaybetmesi, arabasını kullanamaz hale gelmesi durumlarına göre haksız fiilin aylık kazancı üzerinden karşı tarafa tazminat ödenmesi kabul edilir. Kazanın meydana gelmesinde haksız fiilin, alkollü olması, dikkatsizliği, bilinç kaybının bulunması ‘’uyuşturucu ve benzeri kimyasal madde kullanımı’’ durumlarına göre ceza payı artabilir.

Trafik kazasından kaynaklı maddi ve manevi davanın açılması, haksız fiilin karşı tarafa kendi maaşının % 60 oranında tazminat ödemesini gerektirir. Aylık ve yıllık kazancı üzerinden hesap yapılması ve dava sonucuna göre ödenmesi gereken tazminat tutarının hesaplanması için avukatla görüşmek net bilgi almak için yararlı olacaktır.

Yaralamalı Trafik Kazası Tazminatı

Yaralamalı trafik kazasında, dava taksirle yaralama suçuna tekabül etmektedir. Kazadan meydana gelen maddi zararın karşılanması için haksız fiilin, yaralamalı trafik kazası tazminatı ödemesi gerekir. Kaza sonucu kişinin çalışamaz duruma gelmesi, ekonomik olarak maddi zarara uğraması ve işgücü kaybının olması nedenlerine dayalı olarak dava süreci ve sonucu değişmektedir.

Trafik Kazasında Kimse Yaralanmadı Dava Nasıl Açılır?

Hasar tazminatı olarak adlandırılan yaralanma olmadan ancak haksız fiilin sebebiyet verdiği durumdan kaynaklı aracın zarar görmesi maddi tazminat davası açılması hakkı doğuracaktır. Yaralamalı trafik kazası tazminatı için karşı tarafın vücudunda kırık olması, hastanede yatmasını gerektiren durumlarda dikkate alınır.

TCK’nın ve KTK’nın kanun maddelerince, düzenlenen yasalar, haklı olan tarafın maddi ve manevi olarak zor durumda kalmamasını sağlamayı hedeflemektedir. Yaralamalı kazada, karşı tarafın aracının kullanılamaz halde olması da hasar tespitiyle tazminatın yükselmesine neden olabilir.

Trafik Kazasında Yaralanmanın Ölümle Sonuçlanması

Yaralanmalı trafik kazası tazminatı olarak açılan davada, daha sonra kişinin kazanın sonuçlarından kaynaklı ölmesi durumunda, dava yeniden açılabilmektedir. Kişinin iç kanama geçirmesi ya da beyin kanaması geçirmesi durumunda ani bir ölüm bulunması, bunun nedeninin birkaç ay önce geçirdiği kazaya dayanması da ölümlü trafik kazası davası açılması hakkı vermektedir.

Kazadan sonra 2 yıl süreyle zaman aşımı hakkı bulunur. Dava 10 yıla kadar zaman aşımına uğrayacak kanan maddelerince incelenmektedir.

İletişim İçin Av.Ferhat Kule’ye Ulaşabilirsiniz;İletişim

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button