Single Blog Title

This is a single blog caption

ÖZEL HAYAT VE HABERLEŞME GİZLİLİĞİNİN İHLAL EDİLMESİ

İnternetin yaygın kullanımıyla sanal ortamlarda suç çeşitleri de her geçen artarak farklılık göstermektedir. Nitekim Türk Ceza Kanunu kapsamında incelenen “sanal ortamlarda bireylerin özel hayatı ve haberleşme gizliliğinin ihlal edilmesi” bu suçlardan birisidir.

 

Özel hayatın mahremiyetinin ihlal edilmesi suçu…

Bireylerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kişiye, 1  yıldan 3  yıla kadar hapis cezası uygulanmaktadır. Gizliliğin görüntü ya da seslerin kaydedilmesi kaydıyla ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılmaktadır.

Bireylerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı şekilde ifşa eden kimseye 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanmaktadır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması durumunda da aynı ceza geçerli olmaktadır.

 

Haberleşme gizliliğinin ihlal edilmesi suçu…

Bireyler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimseye, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası uygulanmaktadır. Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi halinde, uygulanacak ceza bir kat artırılmaktadır.

Bireyler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı şekilde birinin ifşa etmesi halinde ise o kimseye, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanmaktadır.

Şahsıyla gerçekleştirilen haberleşmelerin içeriğini karşı tarafın rızası dışında hukuka aykırı şekilde apaçık sunan kimseye, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanmaktadır. İfşa edilen bu bilgilerin basın ve yayın aracılığıyla yayımlanması durumunda aynı ceza geçerlidir.

Bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz alanında deneyimli bilişim hukuku avukatlarından danışmanlık hizmeti sağlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button