Single Blog Title

This is a single blog caption
Araç Değer Kaybı Nedir

Araç Değer Kaybı Nedir?

Araç Değer Kaybı Avukatı

En iyi araç değer kaybı avukatı, trafik kazasına karışan pek çok kişinin karşılaştıkları mağduriyetlerin giderilmesinde önemli görev üstlenen hukuk uzmanlarıdır. Nitekim trafik kazaları sonucunda zararın karşılanması için maddi ve manevi tazminat talepleri gündeme gelebilmektedir. Söz konusu maddi tazminat taleplerinden biri de muhakkak zorunlu trafik sigortası şirketlerinden tazmin edilme istemiyle yetkili mahkemeye başvurulan araç değer kaybı konusudur. Meydana gelen trafik kazalarında kusuru bulunmayan sürücüler, kaza sonucu araçlarında oluşan maddi hasarın tazminini araç değer kaybı avukatı desteği ile kolaylıkla sağlayabilmektedir.

Araç Değer Kaybı Nedir?

Trafik kazalarında sıklıkla gündeme gelen araç değer kaybı, meydana gelen trafik kazasının sonrasında hasar gören aracın mevcut durumunu niteleyen bir kavramdır. Dolayısıyla kaza sonucu araçta hasar oluşması, söz konusu aracın ikinci el piyasasındaki değer düşününe işaret etmektedir. Çünkü kazaya karışan ve maddi hasar alan araç, yetkili servislerde ve profesyonel ustaların eşliğinde orijinal parçalar ile tamir edilse bile değerinde yaşanacak olan düşüş kaçınılmazdır.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus; kaza sebebiyle boya işlemi gören bir araç parçasının tekrar kaza geçirmesiyle yeniden boyanması bir değer kaybı söz konusu olmazken, hasarlı parçanın değiştirilmesinde araç değer kaybından bahsetmek mümkün olabilmektedir.

Uzman Araç Değer Kaybı Avukatı

Bilindiği üzere her hukuki işlemde olduğu gibi araç değer kaybı talebi şartları da bu konuda hak talep edecek kişilerin önemle üzerinde durması gereken bir husustur. Araç değer kaydının hesaplanmasında, mağduriyetin giderilmesi için yetkili mahkemeye başvuru esnasında, başvuru dilekçesinin hukuki usul ve esaslara göre hazırlanmasında uzman araç değer kaybı avukatı desteği alınması gerekmektedir.

Araç değer kaybını karşılamada, meydana gelen trafik kazasında kusurlu tarafın yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu konulara hakim olan alanında uzman avukatlar, mağduriyetin giderilmesine ilişkin profesyonel hukuki destek sağlamaktadır. Trafik kazasında kusurlu bulunan tarafın sahip olduğu trafik sigortası, yetkili kişiler tarafından mağdur kişinin aracında meydana gelen maddi hasarın hesaplanması sonucu belirlenen tutarı talepte bulunan kişiye ödemek durumundadır. Bu konular ile ilgili olarak hukuk büromuzda çalışmalarını sürdüren araç değer kaybı avukatı hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

 

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button