Avukat Olabilmek.Avukat Nedir ?
Zamanın zorlu dertlerinden sıyrılıp ve başkalarına adalet arayan bir meslek grubudur.Avukatlar adaletin ,savunmanın zorlu virajlarında yol alan kişilerdir.Fakülteye ilk başladığınızdan bu zamana dek süren yolculuğunuzda işin zor olan kısmı meslek hayatının virajlarıydı .Avukat olabilmek bir fedakarlık ,bir cefa ,bir yılmazlık mesleğitir.Avukat yılmamalıdır,avukat huzursuzluğu,üzüntüyü ,kötüyü,yenilgiyi hazmetmiş ,hayatın yaşanmışlıklarını bilen biri olmaldır.
Fakültenin ilk yıllarında başlar serüveniniz bilinmeyene yolculuk gibi bir çoğunuz avukatlığı hayal etmezken bir den bu zorlu maceranın kollarında bulur kendini.Avukat ünvanına önce yavaş yavaş alışamazsanız zira hayat öyle hızla akmaktadır ki…Amfiye ilk girdiğiniz derslere anımsarsınız . ,sonra da anayasa hukuku medeni hukuk derken ve sonra gün gelir çatar ellerinizde dosya üzerinizde cüppe ile duruşmadan duruşmaya girersiniz .
Zamanın ruhu öyle alır ki sizi ve anlamadan akar gidersiniz avukat olmak bazen huzurun ve itibarın kodlarını size verir .Tabi bunları çalıştıracak olan sizsiniz .Avukatlık dediğim gibi değişik deneyimlerle size fırsatlar sunar.
“İnsanlar ancak adaletle doyurulur.” Emerson
Emersonun dediği gibi adaletin ırmakları sözlerinizden çıkmadıkça umuda karşı hep yitik bir boyunla dolaşırsınız .Zira umuda karşı adaletin ırmakları avukata huzur verir.
Avukatlık Nedir
Avukat, hukuk öğrenimi almış ve hukuk önünde kişilerin haklarını savunmayı iş edinmiş kimselere denir. Avukat benzer zamanda kanunlara lgili konularda kişilere bilgi verir.. Bir avukat serbest ya da bir kuruma bağlı olarak çalışabilir.
Türk Dil Kurumu’nun tanımıyla,
1 . Hak ve yasa işlerinde isteyenlere yol göstermeyi, mahkemelerde, devlet dairelerinde başkalarının hakkını aramayı, korumayı meslek edinen ve bunun için yasanın gerektirdiği şartları taşıyan kimse.
2 . mecaz Gerekmediği hâlde başkasını savunan, onun adına konuşan kimse.
Avukatlık Kanunu’ndaki tanımı ile,
Avukatlığın mahiyeti:
Madde 1 – Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir.
Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder