Single Blog Title

This is a single blog caption

Kiralanan Taşınmazdaki Hasarın Tespiti Dilekçesi

NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE
ANKARA

DELİL TESPİTİ İSTEYEN : [Adı ve Soyadı Gizli] (T.C. Kimlik No: …) – [Adres Gizli]

VEKİLİ : [Avukat Adı ve Soyadı Gizli] – [Adres Gizli]

KARŞI TARAF : [Apartman Adı Gizli] Apartmanı Yönetimi

KONUSU : Müvekkilime ait apartman dairesinde meydana gelen hasarın, bu hasarın oluşmasına neden olan hususların ve hasarın tazmini için gerekli harcamaların miktarının tespiti dileğidir.

AÇIKLAMALAR :

  1. Müvekkilim, [Adres Gizli] adresinde bulunan apartman dairesinin (bahçe katında) maliki olup, apartmanın çevresindeki suların zemine sızması ve kalorifer dairesinde meydana gelen su birikintileri nedeniyle müvekkile ait apartman dairesinin zemininde bulunan parkelerde kabarmalar, duvarlarda sıva kabarması ve dökülmeler oluşmuş, ayrıca daire içinde nem nedeniyle kötü koku meydana gelmiştir.
  2. Müvekkilim, dairesinin zemininde bulunan parkelerde oluşan hasarı kendisi [Miktar Gizli] TL ödeyerek tamir ettirmiş, ancak bu tamir masraflarını apartman yönetiminden talep ettiğinde olumsuz yanıt almıştır.
  3. Müvekkilim, dairesinde meydana gelen hasar ve bu hasarın oluşumuna sebep olan eksikliklerin giderilmesi için defalarca hem sözlü hem de yazılı olarak apartman yönetimine başvurmuştur. Ancak apartman yönetiminin olumsuz yanıtları nedeniyle müvekkilim adına bu tespit talebinde bulunmak zorunlu hale gelmiştir.
  4. Müvekkilim, dairesinde meydana gelen hasarın ve oluşan sağlıksız koşulların tespiti için [Belediye Adı Gizli] Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuş ve [Belediye Adı Gizli] Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, yerinde inceleme yaparak hazırladığı [Tarih Gizli] tarihli Sıhhi Tespit Tutanağı ile müvekkilimin mağduriyetini ve haklılığını ortaya koymuştur.
  5. Yukarıda belirtilen nedenlerle aşağıda belirtilen hususların uzman bilirkişiler tarafından mahkemenizce tespit edilmesini talep ediyoruz:
    • Müvekkilime ait apartman dairesinde meydana gelen hasar ve ziyanların kalem kalem tespiti,
    • Müvekkilime ait apartman dairesinde meydana gelen hasar ve ziyanların oluşmasına sebebiyet veren faktörlerin tespiti,
    • Müvekkilime ait apartman dairesinde meydana gelen hasar ve ziyanların giderilmesi için yapılması gereken harcamaların miktarının tespiti.
  6. Tüm maddi ve manevi taleplerimiz saklı kalmak kaydıyla, yukarıda belirtilen hususların tespiti için bu davayı mahkemenizde açmak zorunlu hale gelmiştir.

DELİLLER:

  1. Apartman yönetimine yapılan değişik tarihli yazılı başvurulara ilişkin dilekçe fotokopileri,
  2. Apartman yönetiminin vermiş olduğu olumsuz yanıtları içeren cevap dilekçeleri fotokopileri,
  3. [Belediye Adı Gizli] Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün [Tarih Gizli] tarihli raporu,
  4. Bilirkişi incelemesi,
  5. Tanık ve her türlü yasal delil.

HUKUKİ SEBEPLER: TBK ve ilgili mevzuat.

SONUÇ VE TALEP: Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle, [Adres Gizli] adresindeki apartman dairesinde meydana gelen hasarın, hasarın oluşumunda etkili olan nedenlerin ve hasarın giderilmesi için gereken harcamaların tutarının tespitine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
…/…/…

 

Delil Tespiti İsteyen Vekili
[Avukat Adı ve Soyadı Gizli]
İmza

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button