Single Blog Title

This is a single blog caption

Apartman Sakinlerini Rahatsız Eden Kiracının Uyarılması Davası Dilekçesi-Sulh Hukuk Avukatı

SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE

İSTANBUL

DAVACILAR:

  1. (Adı Soyadı)
  2. (Adı Soyadı)

VEKİLİ: Avukat (Adı Soyadı, Baro Sicil No: XXXX)

DAVALI: (Adı Soyadı)

KONU: Kat maliklerinin haklarına yapılan tecavüzün önlenmesi talebi.

AÇIKLAMALAR:

  1. Müvekkillerim, (Şehir) ili, (İlçe) ilçesi, (Mahalle) mahallesi, (Sokak Adı) Sokak, (Bina Numarası) numaralı binada bulunan ve tapuda (Ada) ada, (Pafta) pafta, (Parsel) parselde kayıtlı taşınmazın paydaşlarıdır.

  2. Binanın (Daire Numarası) numaralı dairesinde kiracı olarak ikamet eden davalı, gerke müziğin sesini açarak gerekse kendi çaldığı müzik aletlerinin sesini yükselterek gerekse kullanmaya çalıştığı müzik aletini kullanamayıp kulak tırmalayıcı sesler çıkartarak müvekkillerimi rahatsız etmektedir. Müvekkillerim, davalıyı bu konuda defalarca sözlü olarak uyarmış, ardından (Tarih) tarihinde (Noterlik Adı) noterliğinden (Yevmiye Numarası) yevmiye numaralı ihtarname ile yazılı olarak da uyarmışlardır. Ancak davalı, bu uyarılara rağmen davranışlarında herhangi bir değişiklik yapmamıştır.

  3. Davalının diğer kat maliklerinin haklarına saygı göstermemesi ve gürültü yapmaya devam etmesi hatta gürültü yapmakta ısrarcı ve inatçı olması, müvekkillerimin tüm bu olanlar karşısında hayatlarının olağan akışından mahrum olmalarına kendilerini hayatlarının meşguliyetlerine verememelerine neden olmakta ve çaresiz kalmaktadırlar.Müvekkillerim yaşam alanlarının huzurunu sağlamak o ve davalının bu davranışını engellemek amacıyla  davayı açmak zorunlu hale gelmiştir.

DELİLLER:

  1. Tapu kaydı
  2. Kira sözleşmesi
  3. (Tarih) tarihli ve (Yevmiye Numarası) yevmiye numaralı noter ihtarnamesi
  4. Keşif (gerekli görülmesi halinde)
  5. Bilirkişi incelemesi (gerekli görülmesi halinde)
  6. Tanık beyanları:
    • (Tanık 1 Adı Soyadı)
    • (Tanık 2 Adı Soyadı)

HUKUKİ SEBEPLER: Kat Mülkiyeti Kanunu madde 18, 33 ve ilgili mevzuat.

SONUÇ VE TALEP:

Yukarıda açıklanan nedenlerle davanın kabulüne, müzik sesini aşırı derecede açarak diğer kat maliklerini rahatsız eden davalının uyarılmasına, bu davranışın tekrarı halinde gerekli yasal işlemlerin yapılmasına, yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalıya yüklenmesine karar verilmesini arz ve talep ederiz.

(Tarih)

(Avukat Adı Soyadı, İmza)

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button