Single Blog Title

This is a single blog caption

Yangın Sigortası Yapılabilecek Yerler

Yangın Sigortası

Yangın sigortası yangını söndürmek için kullanılan kimyasal maddeler ve su gibi ürünler yüzünden ortaya çıkan hasarları da kapsamakla birlikte yangın, infilak ve yıldırım düşmesi için maddi değer taşıyan her türlü taşınmazın yanması sonucunda ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için yaptırılmaktadır.

Yangın Sigortası Yapılabilecek Yerler

Yangın sigortası birçok mekân için yapılabilmektedir. Bina, konut, iş yeri, araba, tekne, kömürlük, garaj, su deposu veya müştemilat gibi pek çok mekâna yangın sigortası yapılabilmektedir. Yangın sigortasında mekâna ait iç ve dış parçaların tamamı poliçede yer almalıdır.

Sigorta yalnızca poliçe sahibini değil mekân içerisinde ki kişileri de kapsamaktadır. Yangın sigortası pek çok konut için kullanılmakta olup ülkemizde zorun değildir. Yangın sigortası zorunlu olmamakla birlikte konut veya taşınmaz mal için kredi kullanılırken yangın sigortası talebi yapılmaktadır.

Yangın Sigortası Kapsamı Dışındaki Haller

Yangın sigortası isyan, darbe veya savaş için geçerli değildir. Dileyen kişiler ek teminatlar ile yangın sigortasına dahil ettirebilir. Yangın sigortasının kapsamı dışında kalan diğer haller:

  • Sigorta yaptıran kişi bilerek yangını çıkardı ise veya hasarın artması için çabaladı ise yangın sigortası alamaz ve yangın sigortası tazminatı davası açamaz.
  • Yangın çıkmadığı halde eşyaların ateşle teması tespit edilirse yangın sigortası kapsamına dahil olmaz.
  • Sigortalı taşınmazın bölgede devletin yaptırımı var ise yangın sigortasına dahil değildir.
  • Elektrikli aletlerin aksamından dolayı yangın oluştu ise sigorta yangını karşılaşamaz.
  • Sigortalı cihazlardan kaynaklı meydana gelen bir yangın gerçekleşti ise sigorta poliçesine dahil değil ise sigorta alınamaz.
  • Yangına maruz kalmayan eşyaların bozulması halinde bozulan eşyalar sigorta kapsamına girmemektedir.

Yangın Tazminat Davası

Yangın sigortası tazminatı için yangın çıktıktan 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine haber verilmelidir. Sigorta şirketi görevlileri olay yerine göndererek rapor oluşturur ve hasarın miktarına göre bedel çıkarılır.

Sigorta şirketi hasarın bedelini karşılarken sigorta yaptıran kişinin kusuru yok ise mağduriyeti tam olarak gidermelidir. Aksi halde yangın sigortası yaptıran kişi yangın tazminatı davası açar. Yangın tazminatı davası açma süresi iki yıldır. 2 yıl sonunda talep hakkı kaybedilmektedir. Av. Ferhat Kule ile iletişime geçerek yangın sigortası tazminat davaları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button