Single Blog Title

This is a single blog caption

UZAKLAŞTIRMA KARARI TALEBİ DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ (KADIN – ERKEK)

İSTANBUL …… AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DOSYA NO :

TALEP EDEN : X. X.

VEKİLİ : Av. Ferhat KÜLE- Kartaltepe Mahallesi, Süvari Caddesi
TORKAM E-5 Rezidans A/21-

TALEP EDİLEN : X.Y.

KONU :6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereğince, gerekli koruma tedbirlerinin VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİN alınması talebimizin sunulmasından ibarettir.

AÇIKLAMALAR

Uzaklaştırma kararı her ne kadar 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile hukuk sistemimize girse de mağdurlar için herhangi bir kadın-erkek ayrımı yapılmamaktadır. Ayrıca mağdurun dini, evli-bekar olması, cinsel tercihi de kişi hakkında uzaklaştırma kararı verilmesinde bir değişiklik yaratmamaktadır. Ki şiddet yalnızca fiziksel bir olgu değildir, ekonomik ya da psikolojik şiddetler de uzaklaştırma kararının konusu olabilir.

1. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. İşbu amaç doğrultusunda düzenlenen Kanun kapsamında, müvekkilimin şiddete uğrama tehlikesi bulunması ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olması nedeniyle işbu koruma tedbirlerinin alınması talebimizin sunulması gereği hasıl olmuştur. Şöyle ki;

 

 

 

 

2. Müvekkil boşanma aşamasında olan eşi ile uzun yıllara dayanan şiddetli geçimsizlik ve cevap dilekçemizde bahsettiğimiz üzere psikolojik şiddete maruz kalmıştır. Müvekkil, eşi ile boşanma aşamasında olduğundan ve müşterek 5 çocuğunun da düzenini bozmamak istediğinden evden kendi rızası ile eşyalarını alıp uzaklaşmıştır. Evine gitmeyen, boşanma aşamasındaki eşi ve çocuklarının huzurlarını kötü etkilememeye çalışan müvekkil maalesef kendi için aynı düzeni sağlayamamaktadır.

3. Müvekkil ekte sunacağımız vergi levhasından da görüleceği üzere kiracısı bulunduğu ……- …” adresli “………” isimli iş yerinde çalışma hayatını sürdürmeye çalışmakta ve hayatını idame ettirmeye çabalamaktadır. Para kazanması yaşaması için elzem olan ve işinin başında durması işin yürümesi, zarara uğramaması için zorunlu olan müvekkil maalesef ki şu an iş yerine gidememektedir. Davacı, müvekkilime karşı “işyerine gitmesi halinde iş yerinin camlarını kıracağını” iddia etmektedir. Evlilik hayatı boyunca zaten tüm sorunlarda eşinin iş yerine gelip, kavga çıkararak çevre esnafa rezil olduğunu beyan eden müvekkil şimdi de daha büyük bir rezillik yaşamaktan korktuğundan iş bu yukarıda yazılı adresli iş yerine 10 gündür gidememektedir. Fakat davacı sık sık iş yerine gidip, kocası için orda olup olmadığını sorup, gelirse bana haber verin diyerek çalışanları tembihlemektedir. Ekte sunacağımız görüntü ile de görüleceği üzere davacı, müvekkilin iş yerine her gün gidip tiktok ile canlı yayın yapmaktadır.

Netice itibari ile müvekkil İŞYERİNE gidememektedir. İşinin başında olmamaktadır. İŞ yerine giderse iş yeri camlarının kırılacağı tehdidi ile karşı karşıya kalmaktadır. Şiddet uygulayanın, ısrarlı bir şekilde kişileri takip edenin yaşı, cinsiyeti, mağdur ile arasındaki kan bağı, medeni hali vb. Durumlar fark etmeksizin, ısrarlı takibe maruz kalan kişiler 6284 sayılı kanundan faydalanabilirler.”Tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişinin cinsiyeti veya takibin kimin tarafından yapıldığı da korumadan yararlanma açısından önemli değildir. Takip mağduru, erkek, kadın veya çocuk olabileceği gibi bu kişiye ısrarlı takipte bulunan kişi de erkek, kadın veya çocuk olabilir. YAĞCIOĞLU, a.g.m., s. 928.”

4. Gerek müvekkilim, gerekse müvekkile ait işyerinde birlikte çalışan, yaşayan, günün önemli kısmını beraber geçirdikleri kimselerin güvenliğinin ve esenliğinin sağlanmasını için 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un tanıdığı yetki ve sağladığı olanaklar çerçevesinde, gerekli koruma tedbirlerinin alınarak uygulanmasına karar verilmesini istemek zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER : 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu.

HUKUKİ DELİLLER : İlgili Asliye Ceza Dosya İddianamesi, Vergi Levhası, Fotoğraflar, İŞ yeri kamera kayıtları, Polis Tutanakları, Arama Kayıtları, İkamesi caiz her türlü delil.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle, gerek müvekkilimin gerekse müvekkilim ile birlikte aynı iş yerinde çalışan ve günün önemli bir kısmını birlikte geçirdikleri kimselerin güvenliğinin ve esenliğinin sağlanmasını teminen 6284 Sayılı Kanun uyarınca şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmadığı nazara alınarak davalılar nezdinde;

6284 Sayılı Kanun’un 5/1-a maddesi uyarınca, müvekkilime karşı şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulmamasına,
6284 Sayılı Kanun’un 5/1-c maddesi uyarınca …..’ın “…….” adresli “…….” adresinde bulunan müvekkilimin kendi adına kayıtlı iş yerine yaklaşılmamasına,
6284 Sayılı Kanun’un 5/1-d maddesi uyarınca, müvekkilimin yakınlarına, çalışanlarına ve tanıklara yaklaşılmamasına,
6284 Sayılı Kanun’un 5/1-e maddesi uyarınca, müvekkilimin eşyalarına verilmemesine,
6284 Sayılı Kanun’un 5/1-f maddesi uyarınca, iletişim araçlarıyla veya sair surette müvekkilimin rahatsız edilmemesine,
ve uygun görülecek başka tedbirlere, karar verilmesini Vekaleten talep ederim.

 

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button