Single Blog Title

This is a single blog caption

Nafaka İlamının Gereğini Yerine Getirmeyen Borçlunun Cezalandırılması İçin Şikayet Dilekçesi

Dosya Esas No: …/…
NÖBETÇİ İCRA CEZA MAHKEMESİ’NE
ANKARA

YAKINAN (ALACAKLI):
[Adı ve Soyadı] – (T.C. Kimlik No: [T.C. Kimlik No]) – Adres

VEKİLİ:
Avukat [Adı ve Soyadı] – [Adres]

ŞÜPHELİ (BORÇLU):
[Adı ve Soyadı] – (T.C. Kimlik No: [T.C. Kimlik No]) – Adres

SUÇ:
Nafaka İlamının Gereklerini Yerine Getirmeme

SUÇ TARİHİ:
[…/…/… ]

AÇIKLAMALAR:

  1. Müvekkilimiz ile şüpheli (borçlu) [Yıl] yılında evlenmişlerdir. Bu evliliklerinden [Doğum Tarihi] doğumlu [Çocuğun Adı] isimli çocukları olmuştur. Ancak, müvekkilimiz ve şüpheli (borçlu) evlilik birliği sırasında yaşadıkları kavgaların şiddetinin artması sebebiyle [Yıl] yılında mahkemeye başvurmuş ve Aile Mahkemesi’nin [Esas No] sayılı kararı ile boşanmışlardır. Boşanma ilamında, müşterek çocuğun velayeti babada kalmışken, ilerleyen süreçte [Diğer Aile Mahkemesi]’nde açtığımız davada, [Esas No] sayılı kararla velayet müvekkilimize verilmiştir.
  2. [Aile Mahkemesi]’nin vermiş olduğu ilamda, şüphelinin (borçlu) çocuğu [Çocuğun Adı] için karar tarihinden itibaren aylık [Tutar] TL iştirak nafakası ödemesine hükmedilmiştir. Ancak şüpheli (borçlu), ilam gereği ödemesi gereken aylık [Tutar] TL nafakayı yaklaşık 5 aydır ödememektedir. Nafaka ödemesi için [İcra Müdürlüğü] nezdinde [Esas No] sayılı takip başlatılmıştır. Fakat, karar tarihinden itibaren yaklaşık [Ay] ay geçmesine rağmen dosya kapsamında hiçbir nafaka ödemesi gerçekleştirilmemiştir.
  3. 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun, 5358 sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 15. maddesi ile değişik “Nafakaya İlişkin Kararlara Uymayanların Cezası” başlıklı 344. maddesinde; “Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.” düzenlemesi yer almaktadır.
  4. Nafaka ilamını yerine getirmeyen şüpheli (borçlu), kanunun açık hükmünü ihlal etmektedir. Şüpheli (borçlu) hakkında cezai işlem yapılması için mahkemenize başvurulması zorunluluğu doğmuştur.

DELİLLER:

  1. [Aile Mahkemesi]’nin [Tarih] tarih ve [Esas No] sayılı kararı,
  2. Tanık beyanları,
  3. İcra takibine dair belgeler,
  4. Diğer yasal deliller.

HUKUKİ SEBEPLER:
2004 S. K. m. 344 ve ilgili mevzuat.

SONUÇ VE TALEP:
Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle; yapılan şikâyetin kabulüne, şüphelinin (borçlunun) nafaka ilamını gereğini yerine getirmemesinden dolayı İcra ve İflas Kanunu’nun 344. maddesi uyarınca cezalandırılmasına, yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin karşı tarafa yüklenmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederiz.

…/…/…
Yakınan (Alacaklı) Vekili
Av. [Adı ve Soyadı]
İmza

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button