Single Blog Title

This is a single blog caption

EVLİLİK BİRLİĞİNİN TEMELDEN SARSILMASI-ZİNA NEDENİYLE BOŞANMA DİLEKÇESİ

NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİ’NE

İSTANBUL

DAVACI : Adı ve Soyadı-(TC Kimlik No: …)-Adres
VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı-Adres-Tel
DAVALI : Adı ve Soyadı-Adres
KONU : Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle boşanmaya karar verilmesi talebidir.

AÇIKLAMALAR :

  1. Müvekkil ile davalı [Evlilik tarihi] tarihinde evlenmiş ve bu evlilikten bir çocukları olmuştur. Davalı eş, evlilik birliğinin gerektirdiği sadakat yükümlülüğünü ihlal etmiştir. Müvekkil, evliliğe dair tüm sorumluluklarını yerine getirmesine rağmen, davalının davranışları nedeniyle evlilik birliği sarsılmıştır. Davalı eş hakkında, uygunsuz davranışlarda bulunduğuna ve sosyal medya hesaplarından ise  birtakım ifadeleri sarf ettiğine dair söylentiler ortaya  çıkmıştır.Davacının eşi ise  her zaman onun  yanında olmuş ona güvenmiş ona sadık kalmıştır.Zira evlilik birliği bunu gerektirir denir.

  2. [Olayın gerçekleştiği tarih] tarihinde müvekkilim hafta sonu çok yorgun olduğunu söylemiş ve güneş daha batmadan uyuyacağını söylemiştir.Bunun üzerine müvekkilimin eşi, eve bir erkek arkadaşını çağırmış müvekkilim eşinin odaya gelmediğini fark edince salona yönelmiş ve içeride ahlaka mugayir hareketler sergileyen eşine ve onun erkek arkadaşına şahit olmuştur.

  3. Müvekkilim bu olay karşısında derin bir acıya gark olmuşur.Eşi ile beraber sadakatle bir evlilik yürütebileceği inanacını kaybetmiştir.
  4. Davalının bu davranışları, evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olmuştur. Müvekkil, bu durumdan maddi ve manevi zarar görmüştür.

DELİLLER: 1. Aile Nüfus Kaydı, 2. [Sosyal medya platformu] kayıtları, 3. [Savcılık dosya numarası] numaralı soruşturma dosyası, 4. Tanık beyanları ve diğer yasal deliller.

HUKUKİ SEBEPLER: TMK

SONUÇ VE TALEP: Yukarıda belirtilen nedenlerle, tarafların boşanmasına, TL manevi tazminatın boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsiline, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini talep ederim. [Tarih]

Davacı Vekili
Avukat Adı ve Soyadı
İmza

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button