[KAMU KURUM ADI]
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE
ANKARA
Sayın Yetkili,
Müvekkilim … Ltd. Şti., … ilinde bulunan [Bölge Müdürlüğü’ne bağlı tesisin adı] kantin ve kafeteryasının işletme yetkisi için gerekli belgeleri tamamlayarak kurumunuza başvuruda bulunmuştur. Yapılan değerlendirme sonucunda …/…/… tarih ve … sayılı kararla, müvekkilime kantin ve kafeterya işletme yetkisi verilmiştir.
Ancak, kurumunuz …/…/… tarihli kararı ile müvekkilime verilen işletme yetkisi, [ilgili düzenlemenin adı ve madde numarası] gerekçe gösterilerek iptal edilmiştir. Bu kararın iptali amacıyla … İdare Mahkemesi’nin …/… E. sayılı dosyası üzerinden dava açılmıştır. Yerel mahkemenin yürütmeyi durdurma talebimizi reddetmesi üzerine, dosya istinaf edilmiştir. İstinaf talebi sonucunda, [ilgili Bölge İdare Mahkemesi] …/…/… tarih ve … sayılı kararı ile yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.
İlgili mevzuat gereğince:
2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28/1. maddesi açıkça belirtmektedir:
“Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez.”
Söz konusu yürütmeyi durdurma kararı, …/…/… tarihinde kurumunuza tebliğ edilmiştir. Kanun gereğince, kararın icaplarının yerine getirilmesi için otuz günlük süre …/…/… tarihinde dolmaktadır. Buna istinaden, yürütmeyi durdurma kararına uygun olarak müvekkilim ile [Bölge Müdürlüğü’ne bağlı tesisin adı] kantin ve kafeteryasının işletme sözleşmesinin imzalanmasını talep etmekteyiz.
Kararın belirtilen süre içerisinde yerine getirilmemesi durumunda, 2577 sayılı Kanun’un 28. maddesi gereğince idari tazminat davası açma ve görevi kötüye kullanma suçundan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımız saklıdır.
Bilgilerinize arz eder, gereğini rica ederiz.
Saygılarımızla,
… Ltd. Şti. Vekili
Avukat Adı ve Soyadı
İmza