Single Blog Title

This is a single blog caption

Çocuğun Kendisinden Olmadığının Tespiti Davası Dilekçesi

NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİ’NE
ANKARA

DAVACI: Adı ve Soyadı (TC Kimlik No: …)
Adres: …
VEKİLİ: Avukat Adı ve Soyadı – Adres

DAVALI: Adı ve Soyadı (TC Kimlik No: …)
Adres: …

DAVA: Soybağının Reddi

AÇIKLAMALAR:

  1. Evlilik ve Çocuklar: Müvekkil, davalı ile … tarihinde evlenmiştir. Tarafların, … yaşında ve … yaşında iki müşterek çocukları bulunmaktadır. Ancak, evlilik birliği sırasında davalı kadının müvekkilini başka bir erkekle aldattığı ortaya çıkmıştır ve bu sebeple boşanma davası açılmıştır.
  2. Olayın Gelişimi: Evlilik birliğinin devamı sırasında müvekkil …/…/… tarihi saat: … gece vardiyasında fabrikada çalışıyorken, komşularından kendisine evde yabancı bir erkeğin bulunduğu ve geri çıkmadığına dair telefon gelmiştir. Komşular, evde şüpheli bir durum olduğunu bildirmiştir. Bu bildirim üzerine müvekkil eve dönmüş, zile basmış ve oğlu … kapıyı açmıştır. Müvekkil, yatak odasına gidip eşini yabancı bir erkekle yakalamıştır.
  3. Polis ve Ceza Soruşturması: Olayın ardından, komşular ve müvekkil durumu polise bildirmiştir. Polis, olayın taraflarını karakola götürmüş ve ifadelerini almıştır. Bu olayla ilgili olarak davalı kadının birlikte olduğu … isimli şahıs hakkında konut dokunulmazlığını ihlal suçundan dolayı … Asliye Ceza Mahkemesi’nin …/… sayılı dosyası ile dava açılmıştır. Duruşma günü …/…/… tarihidir.
  4. Ceza Soruşturması Aşamasındaki Bulgular: Ceza soruşturması sırasında alınan ifadelere göre, davalı kadının müvekkilini … isimli şahıs ile … yıldan beri aldattığı anlaşılmıştır. … isimli şahıs ifadesinde … yıldan beri davalı kadın ile defalarca cinsel ilişkiye girdiğini belirtmiştir. Ayrıca, bu şahıs ile yapılan görüşmelerde, … isimli çocuğun babasının müvekkil değil, … şahsı olduğunu ima eden ifadeler alınmıştır.
  5. Soybağı Şüphesi: Hal böyle olunca, müvekkil …/…/… doğumlu … isimli çocuğunun kendisinden olmadığını şüpheyle değerlendirmektedir. Bu nedenle, Türk Medeni Kanunu’nun 286. maddesi gereğince işbu davanın açılması ve aynı Kanun’un 284/2. maddesi gereğince, müvekkil ile … isimli çocuk arasında DNA testi yapılmasını talep etmekteyiz. Böylece, evlilik içinde doğan çocuk hakkındaki babalık karinesinin çürütülmesini talep etmekteyiz.
  6. Olayın ortaya çıkmasının ardından, … isimli şahıs hakkında yapılan detaylı araştırmalarda, şahsın davalı kadınla düzenli bir ilişki yaşadığı ve çocukla ilgili çeşitli bilgiler verdiği anlaşılmıştır. Ayrıca, davalı kadının bu ilişkiyi gizlemek amacıyla bazı belgelerde sahte bilgiler sunduğu iddia edilmektedir. Bu durum, çocuğun gerçek baba hakkında kesin bilgi edinilmesini zorlaştırmıştır.

DELİLLER:

  1. Nüfus Kaydı
  2. Tanık beyanları
  3. … Asliye Ceza Mahkemesi’nin …/… Esas sayılı dosyası
  4. Polis raporları ve diğer deliller

HUKUKİ SEBEPLER:

  1. Türk Medeni Kanunu’nun 284 ve 286. maddeleri
  2. İlgili mevzuat ve yargı kararları

SONUÇ VE TALEP: Yukarıda kısaca arz ettiğimiz hususların ışığında, … isimli çocuk ile müvekkil arasındaki soybağının reddi ile …’ın müvekkil …’ın çocuğu olmadığının tespitine, yargılama masrafları ve vekalet ücretinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederiz. …/…/…

Davacı Vekili
Avukat Adı ve Soyadı
İmza

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button