Single Blog Title

This is a single blog caption

Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde Eksik İşlerin Tamamlanması Talebine İlişkin İhtarname

İHTARNAME

İHTAR EDEN : [Adı ve Soyadı] – (T.C. Kimlik No: …) – [Adres]

VEKİLİ : [Avukat Adı ve Soyadı] – [Adres] – [Tel]

MUHATAP : [Adı ve Soyadı] – [Adres]

KONU : [Noter Adı] Noterliğinin …/…/… tarih ve … yevmiye numaralı daire karşılığı inşaat yapımı ve satış vaadi sözleşmesi gereği eksikliklerin giderilmesi talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR :

  1. Tarafınızla müvekkilim arasında, [Noter Adı] Noterliğinin …/…/… tarih ve … yevmiye numaralı daire karşılığı inşaat yapımı ve satış vaadi sözleşmesi yapılmıştır. Bu sözleşme gereği, müvekkilim [Şahıs Adı]’ye B Giriş (Blok) Birinci kat üç numaralı bağımsız bölüm, ve [Şahıs Adı]’ye C Giriş (Blok) ikinci kat dört numaralı bağımsız bölüm verilmesi taahhüt edilmiştir. Sözleşmenin x. bölümü olan teknik şartname kısmında, y numaralı bentte “yapılacak bloklardan (Girişlerden) A ve B Giriş (Blok)’da asansör tesisatı konulacaktır” hükmü açıkça yer almaktadır.
  2. Ancak, tarafınızca başlatılmış olmasına, planda belirtilmiş bir asansörün varlığına rağmen herhangi bir asansör tesisatı için yer ayrılmadığı fark edilmiştir. Bu eksiklik üzerine, [Mahkeme Adı] Sulh Hukuk Mahkemesi …/… D. İş, …/… K. sayılı kararı ile delil tespiti talebinde bulunulmuş ve mahkeme heyeti ile bilirkişi incelemesi gerçekleştirilmiştir. Bilirkişi raporuna göre, “yerinde yapılan inceleme neticesinde, binada bu haliyle ve bu seviyedeki durumuyla asansör yapımının mümkün olmadığı kanaatine varılmıştır söz konusu endişenin gerçek olduğunu somutlaştırılmıştır. Binanın mevcut haline asansör tesisatı kurulabilirse, bunun için mimari, statik, elektrik projelerinde tadilat yapılması gerekecektir ve ayrıca asansör projesi yapılacaktır” şeklinde bir sonuç ortaya çıkmıştır.
  3. Sözleşmenin imzalandığı tarihten bu yana, tarafınızın projeyi tamamlayamaması nedeniyle müvekkilim büyük mağduriyet yaşamış, taşınmazın kullanımında bu haliyle tamamlanırsa eğer büyük aksaklıkların sözleşmey aykırılıkları vaki olacağı kuşkusuzdur.Özellikle, yaşlı ve engelli bireylerin erişim zorluğu nedeniyle binada yaşam kalitesi düşmüş ve bu durum, sosyal hayata katılımı ciddi şekilde sınırlamıştır. Müvekkilimin, bu durumu düzeltmek amacıyla tarafınıza yapmış olduğu bir ihtarname söz konusudur.
  4. Bu ihtarnameye göre,asansör tesisatıyla ilgili eksikliklerin giderilmemesi durumunda, müvekkilim sözleşmeyi feshederek, bu süreçte maruz kaldığı maddi ve manevi zararlar için yasal yollara başvuracaktır. Bu bağlamda, proje tadilatlarının tamamlanması ve asansör tesisatının sözleşmeye uygun şekilde yapılması için tarafınıza bu ihtarnamenin ulaştığı tarihten itibaren 10 gün süre verilmektedir. Aksi halde, müvekkilim zarar ziyan talebi de dahil olmak üzere her türlü hukuki işlemi başlatma hakkını saklı tutacaktır.

Sayın Noter;

Talebim ve beyanım üzerine bu ihtarnamenin bir adedinin PTT ile muhataba tebliğini, bir adedinin daireniz dosyasında saklanarak bir adedinin tarafıma verilmesini talep ederim. …/…/…

Leave a Reply

Open chat
Avukata İhtiyacım var
Merhaba
Hukuki Sorunuz nedir ?
Call Now Button